ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η ελληνική γαστρονομία γίνεται καθημερινή εμπειρία

Η μεσογειακή παράδοση συναντά την ελληνική γαστρονομία σε ένα μενού όπου κάθε πρόταση έχει τη δική της ιστορία. Μια ιστορία που έρχεται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας και φέρνει μαζί της ντόπια προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές και αυθεντική φροντίδα. Στην Ιφιγένεια θα βρεις καθημερινά ξεχωριστές γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις και αναδεικνύουν τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μέσα σε έναν χώρο όπου η πέτρα, το ξύλο και το χτιστό τζάκι δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΟΥ

Πιάτα με άρωμα από το περιβόλι μας

Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο ιδιωτικής παραγωγής, τα κηπευτικά και τα φρούτα από το περιβόλι της Ιφιγένειας καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα μαζί με υλικά από μικρούς τοπικούς παραγωγούς που καλλιεργούν με ξεχωριστή αγάπη την ευλογημένη γη της Αχαΐας. Επιλεγμένα προϊόντα από διαφορετικά μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας συναντιούνται μέσα από τις σύγχρονες τεχνικές του σεφ σε πιάτα που μυρίζουν Μεσογειακή κουλτούρα.

Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

Οι γεύσεις ακολουθούν τις εποχές

Ακολουθώντας τις εποχές και την ισορροπία της φύσης, το μενού της Ιφιγένειας ανανεώνεται κάθε τόσο με βάση τις φρέσκες πρώτες ύλες, ενώ καθημερινά θα βρεις διαφορετικές προτάσεις ημέρας που θυμίζουν την κουζίνα της γιαγιάς νοικοκυράς που στρώνει τραπέζι για την οικογένεια. Εξάλλου, ακόμα κι αν ζητήσεις ένα ειδικό menu η έμπειρη ομάδα που βρίσκεται στην κουζίνα της Ιφιγένειας μπορεί να δημιουργήσει tailor made γεύσεις και μάλιστα στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Η παράδοση μας οδηγεί στο μέλλον

Τις προτάσεις του μενού συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί ιδιωτικής ετικέτας που παράγεται στους αμπελώνες της Ιφιγένειας με τη συνεργασία τοπικών αμπελουργών της Αχαΐας. Με μια ιστορία που ξεκινά τη δεκαετία του ’70, ο οίνος αυτός περιελάμβανε αρχικά Ροδίτες, Σιδερίτες και Μοσκουδιά για να φτάσει σήμερα να προσφέρει εξαιρετικές επιλογές από Μοσχάτο Αμβούργου, Καμπερνέ και Μαυροδάφνη. Η παραδοσιακή διαδικασία οινοποίησης με τρόκολο και πατητήρι αντικαταστάθηκε από σύγχρονα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, αλλά το μεράκι, η αγάπη και η αυθεντική φροντίδα είναι αυτά που παραμένουν σταθερά χαρακτηριστικά και που αναδύονται στη γεύση των σπιτικών οίνων της Ιφιγένειας. Γεύσεις της Ελληνικής και Μεσογειακής παράδοσης, φυσική ομορφιά και σπιτική φιλοξενία συναντιούνται στην Ιφιγένεια αποδεικνύοντας πως η αυθεντική γαστρονομία είναι μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.